Kontorsstädning steg för steg

Kontorsstädning är ett omfattande arbete som består av många olika beståndsdelar, som mattor, skrivbord, papperskorgar, toaletter och fönster. Och det är förstås mycket viktigt att alla områden hanteras på ett korrekt och professionellt vis. Slarv på ett enskilt område drar ner helhetsintrycket rejält och påverkar arbetsmiljön negativt.

Här kommer vi kort gå igenom hur vi arbetar med dessa olika områden på kontoret – helt en beskrivning av hur vi gör för att leverera ett skinande rent resultat varje gång.

Skrivbord

Här tar vi alltid stor hänsyn till kundens önskemål. På skrivbord finns vanligen såväl känslig information som personliga ägodelar och i många fall vill kunden att städpersonalen inte rör skrivborden. Annars torkar och dammar vi områden som är fria från saker, och om så önskas kan vi även sköta rengöring av skärmar, skrivare och liknande. Då är vi alltid mycket försiktiga och ser till att ingen kontorsutrustning tar skada av rengöringsmedel och liknande. Skrivbordet är som sagt ett känsligt område, men det samlar trots allt på sig en hel del damm och smuts.

Papperskorgar

En liten, men viktig del i kontorsstädningen. Samtliga papperskorgar på kontoret töms vanligen i en stor soptunna med hjul. Innehållet i denna soptunna dumpas sedan på angiven plats.

Toaletter

Det finns inga hemligheter när det kommer till städning av toaletter. Noggranhet och starka rengöringsmedel är det som gäller och det är självklart så vi jobbar för att uppnå bästa möjliga resultat. Välstädade badrum och toaletter är givetvis mycket viktigt för trevnaden på kontoret.

Mattor

De mattor som finns i kontorsbyggnader är generellt sett mycket tåliga och gjorda för att hålla en längre period. Dessa mattor har hårda fibrer som kan fånga och behålla smuts och det krävs således en mycket stark dammsugare för att rengöra dem på ett tillfredsställande vis. En standarddammsugare räcker helt enkelt inte till, utan blir tidskrävande och skapar merarbete. Självklart har vi dammsugare med kapacitet för att göra jobbet ordentligt. Vi kan även hjälpa till med att ånga eller schamponera mattorna, när det finns behov av det.

Fönster

Fönsterputsning och ingår långt ifrån alltid i kontorsstädningsuppdraget, men självklart kan vi hantera även det, om så önskas. Vi är proffs på området och använder de rengöringsmedel och verktyg som behövs för bästa resultat. Gummiskrapa och en hink fylld med rengöringsmedel och vatten används alltid vid rengöring av större fönster, medan mindre fönster, glas och speglar kan rengöras för hand. I de fallen används i många fall en sprayflaska och handdukar.

Detta var alltså en kort genomgång av hur vi arbetar med kontorsstädningen. Givetvis hade vi kunnat gå in än mer i detalj på hur vi hanterar de olika områdena på kontoret, men detta ger en bra översikt över hur vi jobbar. 

stockholm kontorstädning  fönster

Vi lämnar kontoret skinande rent!